Calitatile organoleptice ale laptelui de vaca

1309071_glass_of_milk Orice lapte normal trebuie sa prezinte anumite proprietati organoleptice . Aceste calitati reprezinta gustul , mirosul , consistenta si aspectul laptelui .

CULOAREA LAPTELUI DE VACA :

Culoarea laptelui de vaca trebuie sa fie alba , cu nuante usoare de galbui . Daca laptele este anormal , inseamna ca are culoarea neagra sau albastra , iar daca este falsificat are culoare alba total .

GUSTUL LAPTELUI :

Laptele de la vacile sanatoase are gustul dulce si aromat .

Daca laptele prezinta un gust amar , inseamna ca vaca de unde s-a recoltat laptele este bolnava sau a fost bolnava , gustul amar putand avea provenienta si de la medicamente . De asemenea , daca laptele prezinta un gust acru , este un semn clar ca acesta este stricat .

MIROSUL LAPTELUI :

Mirosul laptelui de vaca este placut . Mirosul laptelui fiert este mult mai placut decat laptele crud si total diferit de acesta .

Laptele poate avea miros urat daca este tinut in frigider fara capac , luand mirosul de la alte alimente .

ASPECTUL :

Aspectul laptelui trebuie sa fie in stare lichida , omogena si sa nu prezinta gunoaie in el .

CONSISTENTA LAPTELUI DE VACA :

Laptele este un lichid fluid si daca acesta se intinde cand curge , inseamna ca nu este un lapte de calitate normala .

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *