Bors din carne de oaie

1260304_sheep_and_lam Carnea de oaie consumata in cantitati excesive este periculoasa pentru organismul uman. Cu toate acestea sunt doctori care recomanda consumul acestei carni macar o data pe luna. Urmatoarea reteta este pentru patru portii. In cazul in care doriti sa o pregatiti pentru mai multe persoane, puteti mari cantitatile.

INGREDIENTE:

– un kilogram de carne de oaie

– bors, bulion, ulei, sare si piper dupa gust

– jumatate de kilogram de slaninuta afumata

– doua cepe

– jumatate de kilogram de smantana

– patrunjel

– un ardel.

MOD DE PREPARARE:

Mai intai de toate se va lua carnea de oaie si se va spala foarte bine, taindu-se in bucatele. Se vor pune la fiert intr-o oala plina cu apa in care ati presarat putina sare. Se ia slanina, se taie si ea in cubulete, turnand-o la aproximativ jumatate de ora in oala unde fierbe carnea. Cele doua cepe se vor curata, se spala foarte bine si se toaca marunt. De asemenea, ardelul fie el rosu sau verde, se taie in felii cat mai subtiri si se pune impreun cu ceapa in oala unde fierbe carnea si slanina. Se amesteca continuu, se mai lasa aproximativ o jumatate de ora, se pune un strop de ulei, borsul si bulionul dupa gust. Se inchide focul si la urma se adauga sarea si piperul, presarandu-se si patrunjelul. Se serveste fierbinte cu multa smantana. Persoanele care doresc il pot manca si cu ceapa sau ardei iute.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *