aloe

Aloe

Aceste plante tepoase apartin familiei Liliaceelor; ele cresc in zonele de stepa din Africa de Sud, Madagascar si Arabia. Seamana cu agava, dar frunzele ei carnoase, dispuse in forma de rozeta, acoperindu-se partial precum tiglele, traiesc mai departe si dupa perioada de inflorire si maturitate a semintelor. Plantele mai in varsta infloresc regulat, florile au aspect tubular sau de clopotel si sunt dispuse in ciorchin pe o tulpina inalta.

Aloe iubeste soarele, vara un loc calduros, ferit de ploaie in aer liber, iarna are nevoie de 6-10 grade Celsius; de asemenea, suporta bine aerul uscat.

De primavara pana toamna va fi udata cu masura, iarna aproape deloc; se va evita excesul de apa, nu se vor uda frunzele. Vara se adauga in apa, la 2-3 saptamani, ingrasamant pentru cactusi; daca e nevoie, plantei i se va schimba ghiveciul primavara.

Inmultirea se face prin muguri laterali sau prin seminte.

Specii

Aloe variegata, Aloe tigrata sau Aloe-papagal, Aloe colorata din Africa de Sud: pana la 30 cm inaltime, frunze triunghiulare, de culoare verde inchis cu model alb, punctat, flori rosii. A. arborescens, Aloe pentru arsuri: planta medicinala raspandita si cunoscuta de mult, formeaza tulpina, cu multiple ramificatii pana la 50 cm, frunzele cu tepi pe margine. A. barbadensis, Cactus pentru rani: sucul ei este bun pentru piele.

Sugestie

Sucul amar este folosit impotriva durerilor si crampelor si este un remediu pentru leziuni, in special pentru arsuri.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *