aglaonema-silver-queen.jpg

Aglaonema sau Planta chinezeasca

Atractiva planta chinezeasca originara din padurile tropicale umede din Asia estica este Aglaonema, care este adesea confundata cu o ruda de-a sa, Diffenbachia. Frunzele mari, semipervirescente adeseori prezinta desene si pete grozave, florile sunt compuse dintr-un spadice si o bractee si sunt mai degraba modeste. La unele soiuri dupa fecundare cresc mici fucte dragute, de un rosu aprins si otravitoare; planta contine substante care irita pielea si mucoasele.

Aglaonema creste deosebit de bine si in hidrocultura. Locul cel mai potrivit pentru ea este vitrina inchisa sau o sera cu o umiditate indirecta ridicata. Are nevoie de un loc umbrit sau semiumbrit la temperatura camerei sau chiar mai cald; temperatura aerului si a pamantului nu au voie sa scada sub 16-18 grade Celsius. Se va uda uniform cu apa la temperatura camerei, moale, iarna se va uda mai putin. Din primavara pana in augsut se va fertiliza slab o data la doua saptaman; daca e necesar primavara se va transplanta in ghivece mai intinse.

Specii si soiuri

Aglaonema commutatum: din Java si Filipine, vargata sau patata cu verde-argintiu, tulpinite inalte de 50 cm; “Silver King”; “Silver Queen”; “San Romeo”; “Pseudobracteatum”. A. costatum: din Malaysia, tulpinile sunt ramificate la baza ca tufisurile.

Sugestie

Predispozitia plantei la pradatori se datoreaza de obicei unei ingrijiri defectuoase, cand se pot raspandi paduchi lanaosi si testosi, precum si acarieni.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *