adenium_obesum4.jpg

Adenium Obesum sau Trandafirul desertului

Aceasta planta otravitoare din regiunile aride ale Africii isi trage numele dupa orasul Aden. De fapt, trandafirul desertului este o planta suculenta. Dar de obicei se altoieste pe planta de oleandru, cu care se inrudeste, pentru a eficientiza cresterea si inflorirea; plantele din aceasta specie se recunosc dupa cresterea diferentiata in grosime a celor doua parti ale plantei. Aceasta planta neobisnuita infloreste in toate culorile de la roz deschis, violet pana la purpuriu; exista si soiuri bicolore.

Spre deosebire de cele mai multe plante, trandafirul desertului prefera bataia directa a soarelui; se poate tine tot anul la caldura, vara in aer liber intr-un loc ferit de vant, iarna intr-un loc mai racoros (12-15 grade Celsius).

Trebuie avut grija sa aiba regulat umezeala, iarna va fi udata doar putin in locul mai racoros; vara se vor administra o data la doua saptamani ingrasaminte pentru cactacee. Primavara va fi schimbat ghiveciul doar daca e nevoie, palntele altoite au nevoie de paman bogat in substante nutritive, cele suculente si cu radacini adevarate, de un amestec nisipos.

Sugestie

Deoarece latexul e foarte otravitor, la taiere este mai bine sa se foloseasca manusi.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *