996024_the_jackrabbit.jpg

Valorificarea carnii si a blanii iepurilor

Principalele produse ce pot fi obtinute de la iepuri sunt carnea si blana .

Carnea se va folosi pentru hrana si un lucru important si de tinut minte este ca aceasta carne de iepure nu se spala , deoarece prin spalarea ei , se va pierde gustul acesteia .

Blana de iepure se poate folosi in industria textila , aceasta fiind si foarte scumpa pe piata .

Din blana de iepure se pot fabrica : gulere pentru paltoanele de dama sau de barbat , mansete pentru pardesie , caciuli pentru anotimpul rece , veste , pantofi si genti , cuverturi de pat , manusi , diverse jucarii de plus , haine de blana , palarii , curele , etc .

Lana de la iepurele de Angora este foarte cautata pentru productia de haine medicinale . Aceasta lana este la mare cautare , alaturi de lana iepurelui Vulpe , deoarece este mult mai calduroasa decat lana de oaie . Lana de la rasa de iepuri Angora si Vulpe , se obtine prin tuns , deci nu este necesara operatia de sacrificare , acesta fiind un caz fericit .

Blana de la rasa de iepurele Rex , fiind o blana foarte scurta , este la mare cautare pentru productia de paturi si de diferite articole textile .

Blana de iepure Chinchilla este considerata ca fiind cea mai scumpa blana de iepure si se gaseste foarte rar .

De altfel iepurele mai este sacrificat si pentru a se fabrica clei cu ajutorul colagenului din oasele animalului .

Indiferent pentru ce se cresc aceste mici rozatoare , cert este ca ele sunt la mare cautare si sunt mai valoroase dupa sacrificarea lor decat cand acestea traiesc .

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *