1291781_curly_horned_ram_2.jpg

Tehnologia de sporire a productiei la ovine

Prin tehnologia de sporire a productiei de lana, carne si lapte a ovinelor, intelegem producerea unei cantitati mai mari de produse din partea acestora. In acest sens se poate actiona manual sau automat.

Tehnologia de sporire a productiei de lana a oilor si de asemenea, de imbunatatire a acesteia se poate face prin imbinarea metodelor de hranire cu cele de incricisare si ingrijirea si intretinerea corespunzatoare a acestora prin aplicare unui nivel proteic superioara inca din faz cand oile sunt la gestatie.

Tehnologia de sporire a productiei de carne se poate face prin mai multe metode. Principalele metode ar fi aplicarea diferitelor tipuri de incrucisare industriala, repartizarea timpurie la monta a tineretulul de gen feminin, cresterea prolificitatii si organizarea a minim trei fatari in doi ani. Tehnologia ingrasarii mieilor consta in aplicarea mai multor furaje si substante consistente iar cea de ingrasare a oilor consta in lasarea acestora mai mult pe pasuni, pentru a consuma cantitati mari de masa verde.

Tehnologia de sporire a productiei de lapte la ovine depinde de mai multi fctori, precum varsta, rasa de oaie, sezonul de fatare, individualitatea, greutatea corporala, durata lactatiei, nivelul de alimentatie, conditiile climaterice si numarul sau intervalul dintre mulsori. Nivelul de alimentatie va spori pe masura ce ovina creste in varsta, apa administrata isi va mari cantitatea si va fi schimbata de cat mai multe ori posibil, fiind mereu proaspata. De asemenea, in tot acest timp se vor face vaccinarile si deparazitarea oilor.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *