961330_various_birds.jpg

Sistemul de crestere intensiv la fazani

In acest sistem , fazanii vor fi crescuti toata viata inchisi in voliere sau in adaposturile lor .

Puii se obtin ori prin clocit ori prin incubatie artificiala si crescuti la fel , ori natural ori artificial . Puii de elita , se cresc pana la maturitate , pentru a demonstra calitatile acestora , iar altii se cresc pentru carnea lor frageda sau pentru repopularea zonelor de vanatoare .

Productia de oua a fazanitelor salbatice nu depaseste mai mult de 20 de oua , in timp ce cele din fermele de fazani , pot ajunge sa faca pana la 50 de oua . Ouale nefertile vor fi scoase din incubator , la fel si cele care se sparg in interiorul acestora .

La sistemul de crestere intensiv al fazanilor , pasarile vor fi intotdeauna inchisi in voliere , in hale special concepute pentru ei . Puii de fazani care sunt crescuti in sistemul de crestere intensive , nu necesita o foarte mare ingrijire , acestia fiind crescuti ‘ la gramada ‘ .

Unii din pui pot fi crescuti special pentru carnea lor frageda si gustoasa si de asemeni foarte dietetica , cautata in special de persoanele care tin la silueta lor , altii pentru penajul lor stralucitor si alti fazani sunt crescuti pentru vanatoare .

Popularea fondurilor de vanatoare se face dupa varsta de 90 de zile a puilor de fazani .

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *