1340969_bird.jpg

Sistemul de crestere extensiv al fazanilor

Sistemul de crestere extensiv la fazani , mai este cunoscut si drept cresterea naturala a acestora .

In cadrul acestui sistem , tot ce tine de cresterea fazanilor , se va realiza pe cale naturala . Ecloziunea se va face cu ajutorul clostilor , cu oua procurate de la anumite fazanarii sau cu oua recoltate de la fazanii de vanatoare . Puii se vor creste natural , cu ajutorul clostii adoptive . Rolul clostii este de a asigura caldura necesara puilor in primele zile de viata si in continuare , pana ce puii vor fi capabili sa paraseasca closca . Cutiile unde se tin clostile vor fi asezate pe pajisti .

Dupa ecloziune , puii se cresc in mod natural , de closti adoptive , macar pana cand acestia fac 70 de zile , apoi fiind parasiti de closti .

Puii vor fi lasati afara doar dupa ce se va vedea ca acestia raspund la semnalele clostii adoptive si o recunosc pe aceasta .

Daca vom creste fazanii cu o closca captiva , sistemul de crestere extensiv va fi mult mai usor , closca fiind tinuta intr-o cutie de crestere , cu dimensiuni cu mult mai mari decat marimea acesteia . Cutia unde closca este tinuta in captivitate , va fi prevazuta cu niste stinghii , pentru ca puii sa nu incerce sa fuga din ea .

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *