1183946_cow.jpg

Simturile olfactiv si gustativ al bovinelor

Vitele au un simt olfactiv foarte bine dezvoltat , acestea atunci cand mananca , miroase tot ce se afla in jurul lor .

Ele isi folosesc simtul olfactiv foarte mult atunci cand deosesbesc tipul de hrana care li se administreaza . Daca ingrijitorii de vaci , le pun acestora furaje care nu sunt pe placul lor , acestea nu le vor manca niciodata . Spre exemplu , vacile nu mananca furaje iuti sau care pisca la limba , cum ar fi urzicile de exemplu si sunt chiar comice cand le indeparteaza din ieslea lor cu o expresie de dezgust total .

De asemenea si simtul gustativ este foarte bine dezvoltat la bovine . Daca printr-o anumita boala , acestea nu pot mirosi , vacile isi vor folosi papilele lor gustative pentru a verifica ce tip de hrana i s-a administrat sau daca apa data de ingrijitorii lor este proaspata .

De mentionat mai e si faptul ca vacile sunt animale destul de pretentioase in ceea ce consta mancarea lor de zi cu zi . Nu le place sa incerce mancaruri noi , acestea urand noutatile de fel .

Cel mai bine pentru a satisface dorintele vacilor , ar fi sa li se administreze mancare sarata sau in fan sa li se puna putina sare de bucatarie , aceasta iubind-o cel mai tare .

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *