621812_honey.jpg

Sectorul apicol national

In Bucuresti exista, de asemenea, un Centru medical de apiterapie al Institutului, cu cabinete pe specialitati, dotate cu aparatura de control si investigatii, in care lucreaza medici si alt peraonal de specialitate, cu inalta calificare.

Apiterapia, in prezent o ramura medicala complementari bine conturata, si-a pastrat in multe tari forma ei traditionala, populara. Existenta practicilor apiterapice este cunoscuta, confirmata si recunoscuta unanim. In Romania, apiterapia stiintifica s-a constituit incepand cu 1972 intr-o adevarata scoala, cu un bun renume pe plan mondial, avand perapective cede prin sporirea araenalului ei medicamentos bioactiv.

Apiterapia este punctul forte al sectorului de cercetare, mai ales datorita curentului naturist actual tot mai vizibil pe plan mondial. Un numar de aproape 90 de tipuri de derivate apicole se realizeaza in secpe Institutului si ale Complexului apicol, fiind distribute in toata tara prin reteaua magazinelor proprii sau in farmacii si in alte unitati- Baza de obtinere a materiilor prime si a derivatelor apicole este productia autohtona, exceptand unele cantitati de laptisor de matca si de venin.

Cele trei decenii de existenta ale Institutului (1974-2004) reprezinta, intr-o buna masura, tezaurizarea istoriei de 130 de ani, privita ca un corolar al asociatiei pro-fesionale a apicultorilor romani.

– Complexul apicol

Aceasta unitate economica de baza a Asociatiei Cres-catorilor de Albine asigura, incepand de la inaugurarea sa, in anul 1965, cu ocazia celui de al XX-lea Congres international de apicultura jubiliar al Apimondiei, de la Bucuresti, baza tehnico-materiala pentru apicultura nationals, prelucrarea produselor apicole la nivel superior, realizarea de utilaje si produse apicole. Sub aspectul conceptiei de realizare, al volumului si diversificSrii productiei, Complexul apicol reprezinta intr-adevSr un unicat mondial. Prin intermediul celor aproape 200 de magazine de specialitate aparjinand filialelor judetene ale A.C.A se desfac mSrfuri ca: unelte apicole din lemn, metal sau din mase plastice, produse cosmetice, produse alimentare concentrate, dietetice, energovitalizante cu reale proprietSti apiterapice, precum si biostimulatori si altele.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *