478600_ostrich.jpg

Ratii recomandate la struti

Pana la varsta sacrificarii sunt recomandate urmatoarele ratii pentru struti:

  • Ratia pre-start. Aceasta ratie se va administra din prima zi de viata pana la varsta de 8 saptamani. Puiul va trebui sa atinga o greutate de 18kg. Ratia va contine 55% cereale suplimentate cu 22% proteine la care se vor adauga aminoacizi esentiali. O combinatie adecvata va asigura cresterea armonioasa a puilor de struti. Se vor minimiza astfel si pierderile. Puii de strut, la aceasta varsta nu trebuie hraniti cu multe fibre.
  • Ratia start. Din momentul in care strutii au atins o greutate de 18kg se poate trece la ratia start. Aceasta ratie se va administra pana ce puiul atinge o greutate de 45kg, pana pe la varsta de 16 saptamani. Aceasta ratie trebuie sa contina 50% cereale care vor fi suplimentate cu 20% proteine.
  • Ratia de crestere. Puii vor fi trecuti la aceasta ratie dupa ce ating greutatea de 45kg, pe la varsta de 4-5 luni. Se va mentine aceasta ratie pana cand strutii ating o greutate de 65kg, asta se intampla in general pe la 6 luni. Ratia va contine 40% cereale si 16% proteine.
  • Ratia de terminare. Aceasta ratie se va aplica strutilor cu o greutate de 65-95kg, pe la varsta de 10 luni. In perioada aceasta, aripile strutilor vor fi taiate. Aceasta ratie contine 25% cereale plus 14% proteine. Furajul grosier este de 70%.
  • Ratia de taiere. Aceasta consta in 90% furaj plus 12% proteine. Ratia se poate administra pana la 110kg.
  • Ratia de mentinere. Aceasta consta in furaj si 10% proteine. Vitaminele si mineralele sunt esentiale.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *