Lincoln.gif

Rasa de oi Lincoln

Rasa de oi Lincoln este originara din Regatul Unit al Marii Britanii. Aceasta este o rasa de oaie care se creste pentru carnea ei si prezinta o lana foarte lunga spre deosebire de alte rase de oi. De asemenea, ea este cunoscuta in lume ca fiind cea mai mare ovina si care prezinta cea mai lunga lana.

Acest tip de oaie este foarte rar, atat in Marea Britanie cat si in lumea intreaga. De asemenea, este cea mai veche rasa de oaie din Anglia. Oaia este foarte masiva, inalta si impozanta. Are un corp bine proportionat, rectangular si spatele este drept si inalt. Piciorele sunt foarte lungi si subtiri iar capul il are lung si bine proportionat, cel mai mare din toate rasele de oi cu lana lunga din lumea intreaga. Fata ei este acoperita cu un par foarte scurt, narile sunt extrem de largi iar sub ochi nu prezinta lana. Unii berbeci pot avea riduri in fata ochilor, ca semn al masculinitatii lor.

Lana este unul dintre principalele atuuri caracteristice acestei rase de ovine. Datorita faptului ca este foarte lunga, este mult mai usor de lucrat cu ea si este destul de scumpa pe piata din intreaga lume. De asemenea, in ultimul timp aceasta specie de oaie abia se mai gaseste, fapt pentru care a inceput sa fie mai cautata si pretul lanii ei s-a marit instantaneu. Aceasta oaie ofera si o buna productie de carne, aceasta fiind foarte frageda si curata.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *