IKHPNTPCKABEKQGLLZD.jpg

Rasa de oaie Tigaie

Rasa de oi Turcana este cea mai grea rasa de ovine din Europa. Aceasta provine din Asia Mica, de unde provin majoritatea raselor de ovine domestice. Tigaia este o rasa care da lapt, carne si lana, adaptandu-se foarte usor conditiilor de temperatura din Europa de Est si cea Centrala.

Acest tip de oaie se remarca fata de celelate ovine in special prin carnea ei care este mult mai frageda, mai suculenta si cu o aroma mult mai placuta, fiind cea mai preferata rasa de oaie de la curtea sultanilor turci. De asemenea, aceasta se poate gati in foarte multe feluri datorita fragezimii ei. Chiar si in zilele noastre rasa de oaie Tigaie este mai preferata la export decat alte rase de oi. Acest animale este foarte usor de crescut, nefiind pretentios deloc. Cu toate acestea, incercati sa nu ii administrati prea multe furaje, deoarece corpul ei tinde spre obezitate. De asemenea, apa pe care i-o dati trebuie sa fie mereu proaspata si rece, aceasta schimbandu-se de cate ori este posibil. In cazul in care oaia nu are apa proaspata, poate refuza si furajul nu numai apa potabila.

Oii Tigaie nu trebuie sa ii dati nici prea putina mancare, deoarece va fi subnutrita si va slabi ingrozitor de tare. Inainte de toate nu uitati sa o vaccinati si sa o deparazitati, apeland la sfatul unui medic veterinar. Acest lucru se va face mi ales cand aceasta este la gestatie dar si dupa.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *