598857_rabbit_face.jpg

Rasa de iepure – neozeelandez alb –

Aceasta rasa de iepuri este cea mai cunoscuta specie de iepuri din lume si fiecare om care spune cuvantul ‘ iepure ‘ , are in minte exact imaginea acestui iepuras , imagine asociata si cu vestitul ‘iepuras de paste ‘ .

Datorita faptului ca rasa se imperecheaza foarte repede , acesti iepuri sunt la mare cautare de oameni , acestia utilizandu-i pentru blana si carnea lor . Rasa lor se afla pe primul loc in lume la capitolul de productie a carnii de iepure . Sacrificarea lor se face la 3-4 luni .

Iepurele neozeelandez este cel mai usor de dresat iepure datorita faptul ca este foarte receptiv la comenzi , inteligent peste masura fata de alte rase de iepuri , foarte vesel si foarte delicat .

Aceasta rasa au blana perfect alba , fara nici o pata si ochii roz , avand o musculatura foarte bine dezvoltata . Greutatea lui ajunge pana la 5 kilograme , si este lung pana la 50 de cm . Blana o au deasa si matasoasa .

Iepuroaicele fac pana la 10 pui si perioada de gestatie o pot avea de 5 ori pe an .

Iepurele Neozeelandez are un obicei prost de a bate cu putere din membrele posterioare si de aceea se ranesc foarte des la labute .

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *