1113680_brown_cow.jpg

Producerea laptelui de catre vaca

Laptele de vaca este unul din alimentele cele mai sanatoase si mai ieftine de pe piata . Laptele de vaca este cel mai recomandat pentru copii , acesta ajutand la intarirea oaselor .

Pentru a putea avea un lapte de calitate , este obligatoriu sa ingrijim cu atentie ugerul vacii , deoarece din el iese laptele . Daca ugerul vitei nu este curatat cu atentie , laptele care iese din el poate avea murdarii sau poate fi amar .

Ugerul este situate sub abdomenul vacii si este format din jumatatea dreapta si jumatatea stanga , jumatati separate intre ele . Aceste jumatati ale ugerului prezinta fiecare dintre ele sfarcurile prin care curge laptele .

De asemenea , pentru producerea laptelui , prin uger este necesar sa circule foarte mult sange . Vacile care dau putin lapte , au circulatia sanguina proasta .

Dupa ce se mulge vaca , ugerul ei se micsoreaza .

Sfarcurile ugerelor vacilor sunt cam de 8 cm . Cu cat numarul fatarilor vacii este mai mare , cu atat mai mult sfarcurile ugerului acesteia sunt mai lungi . Daca vaca este prea tanara , va avea sfarcuri mici , care se vor mulge foarte greu de catre crescatorii lor . Vacile mai au doua randuri de sfarcuri suplimentare , dar acestea nu dau lapte .

Ugerul vacilor este acoperit cu par si pielea lui este moale si elastica .

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *