1355510_chewing_sheep.jpg

Plan de afaceri pentru administrarea unei ferme de oi

Oile sunt primele animalele din istorie care s-au domesticit si sunt animalele care se cresc cel mai uor posibil. Ele nu se imbolnavesc usor, nu unt foarte pretentioase, mananca aproape orice le dati si sunt rezistente si in regiunile cu un climat mai pretentios.

Atat in Romania, cat si in alte tari din lumea intreaga, oile sunt o sursa importanta de carne, de lana, de piele si de lapte. In functie de toate acestea, oricine are cunostinte minime in intreprinderea unei afaceri, poate incepe prin a-si administra propria ferma de oi. In primul rand va trebui sa va asigurati ca adapostul acestora este corespunzator. In acest sens puteti sa contruiti un fel de hambar mai mare, in functie de cte oi doriti sa cresteti. Cu timpul acesta se poate mari. In cazul in care locuiti intr-o zona cu un climat mai temperat, puteti face o anexa gospodareasca cu prelata, in acest mod oile putandu-se feri de vant si de ploaie. Este impetuos sa construiti si un gard, pentru ca oile sa fie protejate de pradatori.

In alta ordine de idei va trebui sa va interesati ce mananca oile si sa le asigurati portia furajera zilnica de care au nevoie. De asemenea, apa nu trebuie sa le lipseasca niciodata, aceasta schimbandu-se de cat mai multe ori pe zi. In cazul in care dispuneti de resurse financiare, puteti sa achizitionati si o masina de tuns pentru ca acestea necesita tundere o data sau de doua ori pe an. Cel mai bine este ca in momentul in care ati inceput afacerea, sa mergeti la medicul veterinar sa va faca vaccinurile necesare ca oile dumneavoastra sa nu se imbolnaveasca.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *