985869_lambs_1.jpg

Pielea de oaie

Pielea de oaie nu se gaseste forte des pe piata din Romania, aceast fiind cumparata in general de fabricile de incaltaminte si imbracaminte. In strainatate pielea ovinelor este foarte scumpa si nu toata lumea isi permite sa isi cumpere un produs care este fabricat din acest animal.

Din pielea oilor se pot face diferite produse vestimentare, de incaltaminte sau covoare. De asemenea, produsii de sacrificare a oilor sunt si ei valorodi. Spre exemplu din seul de oaie se pot face lumanari si sapun iar din cartilajul si oasele ovinelor, se pot face zaruri, butoane, nasturi sau se pot sculpta. Un alt lucru interesant este ca din gelatina ovinelor exista fabrici in lumea intreaga care produc lipici. Pielea de oaie este foarte folosita in Africa de Sud. Aici fiind foarte cald, bastinasii prefera sa isi croiasca costume facute din acest material din mai multe motive. Unul dintre motive este ca pielea de oaie este un material racoros, al doilea ca este foarte comod si adaptabil dupa piele iar al treilea motiv este ca aceasta piele este mult mai ieftina dect pieile altor animale.

In tara noastra nu se gasesc foarte multe produse fabricate din aceasta piele, la noi ovinele fiind crescute mai mult pentru lana lor, carne si lapte. Cu toate acestea, in magazinele care vand produse ecologice veti putea gasi produse de imbracaminte sau de incaltaminte, posete sau alte accesorii fabricate din piele de oaie.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *