1175170_cows_in_a_field.jpg

Pajistile naturale unde pasc vitele

Cea mai importanta sursa de hrana pentru vaci , sunt pasunile . Pasunile asigura intotdeauna masa verde a vacilor , dar acest lucru se intampla numai in anotimpul cald , mai exact vara . Iarna acestora li se va da fan . Pajistile se gasesc sub doua denumiri : pasuni , daca vacile doar pasc si fanete , daca acestea se cosesc pentru fan .

Ingrijitorii de vaci care duc animalele la pajiste , trebuie sa le asigure acestora si unele conditii pentru ca ele sa pasca linistite .

De aceea , vacarii in primul rand trebuie sa construiasca niste santuri de scurgere a apei , de unde acestea se vor adapa . Pajistea , trebuie si ea de asemenea ingrijita cu ingrasaminte naturale sau chimice . Terenul de pe pajiste trebuie nivelat cu atentie , deoarece acestea contin de obicei musuroaie de cartite sau de furnici .

Pentru ca vacile care pasc sa aiba mult loc de pasunat , ingrijitorii de vaci trebuie sa taie copacii sau tufisurile din jurul ei . De altfel , plantele otravitoare de pe pasune se vor scoate de catre acestia , cu tot cu radacina . La fel si buruienile .

De altfel , daca pajistea unde vacile pasc are pietre , crescatorii de vaci trebuie sa le arunce , pentru a evita ranirea acestora la picioare .

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *