1174031_sheep_and_lamb_4.jpg

Oile – echipamente

Aceste animale trebuie tunse frecvent si imbaite la anumite intervale de timp, in functie de fiecare crescator in parte. De asemenea, trebuie sa li se pileasca copitele, sa se vaccineze si sa se deparaziteze.

O data pe luna acestea trebuie consultate de catre un medic veterniar, pentru a vedea daca sunt bolnave sau predispuse la anumite boli. Tunsul oilor se va face obligatoriu de doua ori pe an. In cazul in care detineti foarte multe oi, puteti sa cumparati aparate speciale de tuns oile. Daca aveti doar cateva ovine, puteti sa le forfecati cu ajutorul unei foarfece mari speciale care se gaseste de cumparat la magazinele de specialitate. Aparatele de tuns sunt mult mai scumpe si de asemenea, greu de folosit, asa ca va trebui sa angajati pe cineva experimentat in acest domeniu, sa va tunda ovinele.

Vaccinrea si deparazitarea oilor sunt cele mai importante aspecte din privinta ingrijirii si sanatatii ovinelor. In cazul in care nu stiti cum se realizeaza acest lucru, va trebui sa contactati un medic veterinar care va va ajuta si care va poate da informatii despre substantele pe care trebuie sa le folositi in acest sens. Ingrijirea copitelor oilor este un alt aspect important, deseori omis de un fermier incepator. Exista multi oameni care pilesc copitele oilor in timpul mulsului, acest lucru nu este foarte recomandat. Ele trebuie pilite foarte bine la intervale regulate de timp, in acest fel vor creste si mai putin si munca nu va mai fi atat de grea.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *