1145151_the_lamb.jpg

Norme de crestere a tineretului ovin

Tineretul ovin trebuie ingrijit cu grija pentru a nu ajunge la mturitte cu anumite defecte, insuficiente sau bolnav. Din aceasta cazua este necesar ca de miei sa se aiba putin mai multa grija decat de celelalte ovine.

In acest sens se recomanda ca un miel care prezinta o greutate de aproximativ 65 de kilograme, sa fie furajat corespunzator. De asemenea, trebuie sa se tina cont ca toate cantitatile sa fie in masura egala si sa se tina cont si de sezon. In timpul verii tineretul ovin se va hrani cu o masa verde de aproximativ 2 kilograme, cu 80 de grame de nutret concentrat, amestecat cu 8 grame de sare. In timpul anotimpului rece se vor da aceleasi 80 de grame de nutret concentrat combinat cu sare, jumatate de kilogram de fan si jumatate de litru de apa. Atentie insa, iarna apa trebuie sa fie la discretie, aceasta nu trebuie sa lipseasca si este obligatoriu sa fie cat mai rece si cat mai proaspata.

Pentru tineretul de productie care prezinta o varsta de pana la 18 luni de zile si o greutate de pana la 45 de kilograme, este necesar ca cantitatea de masa verde administrata pe timpul anotimpului cald sa se intreiasca iar iarna sa se dubleze cantitatile care se dau la tineretul ovin normal. De asemenea, apa trebuie sa fie asigurata la discretie, sa fie cat m,ai rece si mai proaspata si sa se dea la lins cat mai multi bulgari de sare.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *