1237072_lamb_thumb.jpg

Mieii

Dupa ce mieii sunt fatati, acestia vor fi marcati pe urechi. De asemenea, dupa aproximativ cateva zile, acestia se vor vaccina, pentru a se preveni aparitia bolilor. Pe urechile lor se vor aplica niste semne si un numar, pentru ca acestia sa poata fi deosebiti intre ei.

Castrarea se va face pe mieii berbeci care nu sunt potriviti pentru reproducere, cu toate ca unii oameni prefera sa nu ii castreze, din motive etice, economice sau practice. Castrarea se va face de obicei dupa 24 de ore si nu mai tarziu de la o saptamana dupa ce s-au nascut. Majoritatea ovinelor sunt adesea revaccinate anual, la paroximativ 3 saptamani, pentru a se evita aparitia unor boli si pentru a se vedea daca mai unt fertile sau nu. Prima vaccinare se face la aproximativ 10 saptamani. Mieii berbeci care vor fi sacrificati, nu se vor castra.

Cozile se vor taia pentru ca mieii sa nu mai zburde si traditional aceasta taiere se face si pentru bunastare. Din acest motiv iubitorii de animale au facut numeroase plangeri la Ministerul Romaniei, insa fermierii au declarat ca acest lucru ii ajuta foarte mult la problemele practice de zi cu si si la uzul veterinari. De asemenea, acestia pun ca prin taierea cozilor mieii se fac mai rezistenti si durerea provocata este doar temporara si nu permanenta. Persoanele care adera grupului Drepturile Animalelor nu sunt de cord cu aceast practica si s-au hotarat sa depuna o plangere in acest sens Uniunii Europene.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *