1205191_bee_2.jpg

Mentinerea in stare de continua activitate a familiei de albine

Dupa culesul de nectar de la salcam si dupa extractia mierii, trebuie luate o serie de masuri care sa asigure dezvoltarea in continuare a familiilor de albine, pentru mentinerea acestora in permanenta stare de activitate. Se va asigura spatiul necesar ouatului matcii si cresterii puietului pentru a nu slabi familiile.

In acest scop se introduc faguri cladifl sau foi de faguri artificiali, iar daca nu exista cules se asigura o hranire cu sirop. Pe timpul caldurilor, urdinisul se deschide larg. In preajma celui de-al doilea cules important, cel de tei, cuibul familiilor de albine se reorganizeaza ca la pregatirile pentru culesul de salcam.

Pentru culesul de floarea-soarelui se asigura spatiu suficient depunerii oualor si nectarului respectiv.

Prin inversarea corpurilor la stupii multietatati se asigura mentinerea in permanent a cresterii de puiet la un nivel ridicat, asigurandu-se totodata si spatiul necesar depozitarii nectarului. Perioada lucrarilor de vara in stupina presupune si luarea masurilor pentru prevenirea roitului, concomitent cu asigurarea in permanent a riimului de dezvoltare a familiilor de albine si a cresterii de puiet si, deci, a men-tinerii acestora in stare activa.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *