Infectiile virale la struti

1311429_emu Boala New Castle care face ravagii in randul pasarilor de curte este destul de frecventa si in randul strutilor. S-au semnalat o multime de cazuri in gradinile zoologice din Europa, in Africa de Sud dar si in Israel. Simptomele bolii New Castle sunt urmatoarele: spasme nervoase ale gatului, umflarea capului, slabirea organismului si stari de oboseala. Nu exista tratament in cazul bolii New Castle. Aceasta se poate preveni insa printr-un vaccin: Kolombovac (1ml) care trebuie repetat la sase saptamani, facandu-se rapel o data la sase luni.

Influenza aviara. Simptomele acesteia sunt: lipsa apetitului, urina de culoare verzuie, secretie olfactiva si depresie. Influenza aviara afecteaza in general puii mici de strut, acestia murind in 5-6 zile de la infectare. Si pasarile tinere cu varsta de pana la 6 luni pot fi afectate de Influenza aviara. S-au efectuat autopsii in urma acestora observandu-se: rinichi decolorati, ficat marit si de o consistenta moale. Nici pentru Influenza aviara nu exista tratament. Se poate depista virusul care o provoaca doar in urma unor analize de sange.

Si strutii pot face varicela nu numai pasarile de curte! Varicela se transmite la struti prin intermediul intepaturilor insectelor care sug sangele. Varicela la struti apare de obicei primavara sau vara. Simptomele varicelei la struti sunt urmatoarele: secretia membranei din cavitatea bucala, inflamarea ochilor cu un lichid de culoarea galbuie. Nu exista tratament impotriva varicelei la struti. Strutii vor fi unsi in jurul ochilor cu un unguent impotriva infectiilor. Crusta se va dezinfecta si se va inmuia cu Iod si cu Glicerina.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *