961330_various_birds.jpg

Incubarea naturala la fazani

Incubarea naturala la fazani se face cu ajutorul clostii . Ouale se vor pune sub closca pentru ca aceasta sa le poata da caldura necesara lor . Ouale vor fi procurate ori de la propriile fazanerii , ori de pe terenurile de vanatoare , din cuiburile periclitate .

La incubarea naturala , fazanitele produc pana la 15 oua , cu o greutate medie de 30 de grame . Ouale se clocesc de catre closca adoptiva timp de 23 de zile .

Dupa ecloziune , puii se vor creste natural , cu ajutorul clostii , nu vor fi lasati afara decat daca acestia asculta semnalele clostii si closca va sta pe ei cand considera ea ca puii de fazani pot iesi afara . Puii de fazani se pot creste si cu o closca captiva , acest lucru fiind mult mai bun , deoarece ea poate fi observata cum evolueaza .

In primele 2 zile de viata , puii sunt tinuti inchisi in custi , supravegheati mai tot timpul , pan a ce acestia se vor invata sa vina la chemarea clostii . Hrana lor , va fi administrata langa closca , pentru ca aceasta sa ii poata chema sa manance .

Lasarea puilor liberi in padure se face la varsta de 70 de zile , atunci cand puii isi pot cauta si singurei hrana .

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *