961330_various_birds.jpg

Incubarea artificiala la fazani

Incubarea artificial la fazani , se realizeaza cu ajutorul incubatoarelor . Perioada teoretica de incubatie a oualor de fazani este de 28 de zile dar practice , s-a observat ca ar dura si peste 30 de zile . Puii vor fi crescuti in incaperi corespunzatoare , la sol sau in baterii speciale , pe varste sau marimi . Incubatia artificiala produce mult mai multe oua decat incubatia naturala si nici nu trebuie apelat la ajutorul clostilor . Incubatoarele sunt masinarii special concepute , care tin locul ‘mamei ‘ . Aceste incubatoare artificiale , le ofera puilor conditiile de care au nevoie , umiditatea , caldura si temperatura necesara acestora sa creasca si sa se dezvolte sanatos . Incubatoatele sunt de mai multe feluri : incubatoare manuale si incubatoare automatizate , mici , medii sau industriale . Pentru a putea scoate pui din acestea , este neaparata nevoie ca ouale de fazani , sa fie fertile .

Ouale fertile se vor pune la incubatorul artificial , cat mai repede . Dupa aceea , vom pune sitele care sunt necesare la incubator .

La puii de fazani perioada de incubatie este cam de 25 de zile . Ouale care se sparg sau nu sunt fertile , vor fi scoase de la incubator . In ultimele zile ale incubatiei , ouale se vor scoate si se pun la eclozionator , unde vor sta la o alta temperatura si umiditate , pana cand puii vor iesi din oua .

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *