1340969_bird.jpg

Impaierea fazanului

Impaierea fazanului nu este atat de usoara pe cat s-ar crede . Ea consta intr-un sir de operatiuni extreme de migaloase , care iti cer foarte multa rabdare si atentie .

OPERATIA DE IMPAIERE A FAZANULUI :

Pentru inceperea impaierii , este obligatoriu ca operatia sa se execute intr-un atelier specializat si care dispune de toate ustensilele necesare operatiunii .

Operatia se incepe prin prinderea pasarii , prin impuscare sau capcana .

Ranile care se produc se vor acoperi cu vata , pentru a se evita murdarirea penelor cu sange . Dupa ce am terminat de facut si acest lucru , vom trece la jupuire .

Pielea , cu tot cu pene , se va intoarce pe dos , ca o soseta , ramanand doar capul fara ochi si creier , oasele picioarelor si ale aripilor . Cu o pensula , vom aplica pe pielea intoarsa o solutie de arsen , dar trebuie avut foarte multa grija , deoarece arsenul este otravitor .

Corpul se va aplica pe o sarma , conceputa special pentru impaiere , si in craniu se va baga vata iar in locul ochilor naturali , se monteaza ochi artificiali , care se vor cumpara de la magazinele de vanatoare . Pieptul se coase si fazanul se infasoara in ata pentru a putea indrepta penele . Dupa ce acestea se vor indrepta , indepartam ata . Dupa ce aranjam pasarea pe un postament , il punem pe perete si impaierea se considera gata .

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *