1178047_cow_1.jpg

Igiena necesara cand se mulge vaca

In lapte , chiar in timpul mulsului , se pot gasi un numar mai mic sau mai mare de microbi . Oricat de bine ingrijitorii vacilor ar pastra conditiile de igiena necesare vacilor , microbi sunt peste tot si o data instalat unul , imediat se inmultesc si este greu sa scapam de ei . Infectia laptelui de vaca cu paraziti se datoreaza in primul rand prafului din adapost .

Inainte cu o ora de mulsul vacilor , este necesar ca adapostul lor sa fie complet maturat si aerisit . Balegarul se va scoate imediat de acolo , pentru ca laptele muls sa nu prinda miros .

Mulgerea vacilor se va face neaparat dupa ce camera este aerisita complet .

Vaca trebuie spalata in prealabil , sa nu prezinte nici o urma de murdarie , pentru a se evita producerea microbilor . De asemea aceasta trebuie si periata inainte de a se mulge , pentru a nu gasi firicele de par in laptele muls de la ele .

Inainte de mulgere , ugerul trebuie spalat cu apa calda , atat vara cat si iarna ,apoi sters cu un prosop curat si uscat . Coada acesteia trebuie legata bine , pentru ca aceasta sa nu se imprastie prin laptele muls din galeata , fapt care duce si la raspandirea microbilor sau murdariei dar si la impingerea galetii .

Mulgerea vacii se va face intotdeauna pe partea dreapta a acesteia .

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *