998188_rabbits.jpg

Iepurele salbatic de padure

Iepurele salbatic de padure este un iepure de talie mica , cantarind maxim 3 kilograme si care poate atinge pana la 40 de cm in lungime . Acest iepure prezinta un cap scurt si urechile la fel de scurte . Blana lor are nuante de galbui si este de culoare cenusie , abdomenul avand o culoare de alb murdar si coada neagra , terminandu-se in varf alba .

Iepurele traieste in padurile mici , inconjurate de ses , gradini , livezi si multi boscheti . El este mai activ pe timpul noptii decat pe timpul zilei , in marea parte a zilei dormind . Isi construieste vizuinele in tufisuri , unde ii place sa stea mai mult ascuns , fiind si foarte fricos din fire si tot acolo isi pregateste si cuibul pentru puii sai . Iepurele de padure este un saritor mult mai bun decat iepurele de casa .

El se hraneste iarna cu scoarta copacilor din padurici , iar in restul anotimpurilor mananca iarba , morcovi si cereale .

Iepurii de padure se gasesc in numar foarte mare in tarile mediteraniene , unde pe timpuri au existat centre speciale pentru domesticirea iepurilor .

In Romania putem gasi iepuri salbatici de padure in regiunea Deltei Dunarii , dar si la munte , aceste animale fiind cunoscute si drept ca cei mai fertili iepuri .

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *