558690_swedish_rabbit.jpg

Iepurele Rex

Aceasta rasa de iepuri este foarte rar intalnita fata de ceilalte rase de iepuri cunoscute , fiind chiar pe cale de disparitie .

Specia de iepuri Rex este originara din Franta , acolo facandu-se cunoscuti sub numele de ‘regele iepurilor de casa ‘ , raspandindu-se apoi in toate colturile lumii , in numar relativ mic .

Iepurele Rex are blana scurta si foarte matasoasa . Fiind o rasa extrem de pretentioasa si sensibila , sunt predispusi la majoritatea bolilor iepurilor , boli care deseori duc la mortalitatea lor . Sunt iepuri de talie medie si greutatea lor nu depaseste 4 kilograme .

Culorile sub care acest iepure se prezinta sunt albastru ,alb , gri , negru , portocaliu , dalmatian , chinchilla , etc .

Urechile si le poarta in sus , in forma de V si sunt extrem de paroase si puternic vascularizate . Ghiarele lor sunt incolore si foarte ascutite si le folosesc in special iarna cand mananca scoarta de copaci . Nu este pretentios la capitolul hrana si mananca la fel ca ceilalti iepuri : iarba ,diferite plante si legume .

Ei traiesc maxim 6 ani dar daca sunt sterilizati la timp li se poate prelungi durata de viata chiar si pana la 9 ani . Din aceasta rasa mai face parte si iepurele Rex Pitic , un iepure mult mai mic decat iepurele Rex .

Blana lor se foloseste in productia de paturi , haine si altele .

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *