584990_bunny.jpg

Iepurele de casa – animal de companie

Din ce in ce mai multi oameni aleg iepurasii ca animale de companie , preferandu-i inaintea cainilor si pisicilor .

Aceste gingase animale au din ce in ce mai multa cautare in Romania .

Cu toate acestea , iepurasii nu sunt animale de companie ideale pentru familiile care au multi copii mici , datorita faptului ca acestia nu sunt atenti cum ii apuca si ii pot rani .

Iepurii sunt animale deloc zgomotoase si foarte dragalase . Pe cat sunt de linistiti , pe atat sunt de fricosi , acestia atasandu-se foarte greu de stapani , dar atunci cand aceasta atasare s-a produs , iepurasii sunt foarte afectuosi .

Sa nu va imaginati ca acestea sunt cele mai cuminti animale , pentru ca nu e adevarat . Iepurilor le place foarte mult sa roada , actiune prin care ei isi ascut dintii sau recunosc locul in care se afla .

Ingrijirea lor nu este foarte usoara , acestia necesitand o atentie mai deosebita , mai ales daca aveti un iepuras cu blana lunga si deasa , deoarece trebuie spalat cu mare grija sa nu raceasca . De altfel , el trebuie pieptanat in fiecare zi . Toamna si primavara , ei naparlesc si atunci o sa aveti mult de furca cu ei .

In ceea ce priveste alimentatia lor , hrana administrata trebuie sa fie bogata in vitamine si minerale si apa intotdeauna proaspata .

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *