679226_teeny_weeny_bunny.jpg

Iepurele de Angora

Iepurele de Angora este un animal foarte iubit de oameni datorita infatisarii sale grandioase dar si datorita faptului ca acesti iepuri sunt si foarte afectuosi daca se aleg ca si animal de companie . Iepurele de Angora este deosebit de vioi si ii place foarte mult sa zburde , fapt pentru care tot mai multe familii cu copii il aleg pentru odraslele lor .

Este o rasa pe cat de cunoscuta , pe atat de scumpa , datorita blanii lor lungi si pufoase si a faptului ca aceasta rasa este una dintre cele mai vechi cunoscute .

Acest tip de iepure cere o ingrijire foarte pretentioasa nu doar datorita parului sau lung ci si faptului ca sunt foarte sensibili la majoritatea bolilor .

Iepurele de Angora este originar din Turcia , din orasul Angora , actualul oras Ankara , capitala Turciei , de aici venind si denumirea speciei – Iepurele de Angora .

Acest animal necesita periere de 2 ori pe zi , deoarece blana lui este foarte mare si se poate incalci destul de usor . Spalarea nu va fi atat de deasa pe cat pieptanarea , deoarece iepurele de Angora raceste foarte repede si avand parul atat de mare , se usuca foarte greu .

Din puful lor se confectioneaza manusi , caciuli , fulare si pulovere . Puful lor trebuie sa se intretina lucios , lucru care se poate face doar din asigurarea unei alimentatii bogata in proteine .

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *