689714_caged_rabbits.jpg

Iepurele cu urechi blegi

Iepurele cu urechi blegi mai este cunoscut si drept iepurele Berbec , este originar din Anglia si este cea mai veche rasa de iepuri de casa .

El are urechile foarte lungi , mai lungi decat capul , avand un aspect foarte bine construit fiind si foarte corpolent , perfect proportionat . Urechile lor depasesc 40 de cm si cand il privesti , iti da clara impresie ca isi cara cu greu urechile dupa el . Sunt o rasa de iepuri grasuti , cantarind majoritatea peste 4 kilograme . Blana lor este in varianta neagra , cafenie , maronie , gri sau roscata , nu este foarte deasa dar e matasoasa si nu naparlesc asa de mult ca ceilalti iepuri . Mananca foarte mult , de aceea ingrijitorii lor trebuie sa aiba grija la ratia de mancare pe care le-o administreaza zilnic , acestia fiind o rasa de iepuri predispusi la obezitate .

Acesti iepuri traiesc maxim 5 ani , avand speranta de viata mai mica decat ceilalti iepuri . Sunt o rasa de iepuri foarte linistiti si cuminti . La ingrijirea lor trebuie avut grija sa nu fie raniti la urechi , deoarece sunt foarte sensibili la infectii sau leziuni . Sunt foarte sensibili la frig deoarece nu au blana foarte deasa si nu este bine ca pe timpul iernii sa fie tinuti in frig .

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *