538431_sweet_rabbit_02.jpg

Iepurele californian

Aceasta rasa de iepure a fost conceputa in statul California .

Iepurele Californian cantareste in medie cam 4 kilograme , avand o lungime corporala de 13 cm . Membrele acestuia sunt scurte dar foarte puternice si corpul lor este plin de muschi . Blana lui este extrem de deasa si se prezinta sub culorile alb si negru . Culoarea ochilor este rosie , un rosu destul de intens , asemanandu-se putin cu neozeelandezul alb . Urechile lui stau drepte in sus si ii dau acestuia un aspect destul de comic . Blana lui trebuie pieptanata in fiecare zi , pentru a i se mentine lucioasa si matasoasa .

Maturitatea sexuala a acestor iepuri incepe de la varsta de 5 luni .

Iepurele Californian este o rasa care poate fi dresata foarte usor , fapt pentru care multe persoane il aleg ca si animal de companie .

Ca mod de hranire , acestia mananca la fel ca celelalte rase de iepuri , nefiind deloc pretentioase dar , fata de alte rozatoare din ordinul lor , acestia consuma multi cartofi . Cartofii li se administreaza doar fierti si ratia lui este important sa i se administreze in portii egale si masa lor principala sa li se dea seara . Un aspect esential in cresterea lor sanatoasa , este ca apa care li se serveste sa fie intotdeauna proaspata .

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *