556546_bunnies.jpg

Iepurele argintiu francez

Acasta rasa de iepuri are o culoare extreme de frumoasa , argintie . Specia este originara din Franta , fiind si o rasa de iepuri foarte rara si foarte veche . Acest tip de iepure mai este cunoscut si sub denumirea de Argente de Champagne si a aparut in anul 1631 .

Corpul lor este alungit si bine proportionat , cu membrele foarte puternice , cantarind o greutate medie de 6 kg si avand lungimea cam de 13 cm . Ochii sunt de culoare maro , sunt mari si bolditi .

Blana lor este foarte deasa , de culoare argintie , culoare care se formeaza treptat , pe masura ce cresc , puii nascuti fiind de culoare neagra . Parul lor atinge lungimea de 3 cm .

Urechile lor sunt destul de mari , stau in forma de V, perfect drepte , purtandusi-le mandru deasupra capului mic si rotund .

Aceasta rasa de iepuri este deosebit de prolifica si precoce .

Iepurele Argintiu Francez ajunge la maturitate sexual la varsta de 8 luni si iepuroaicele fac in medie 8 pui la fatare .

Nu este o rasa pretentioasa si de obicei nu prea se imbolnavesc , fiind destul de rezistenti la conditiile de mediu .

Initial au fost creati pentru carne , ulterior fiind produsi pentru blana lor care este si acum la mare cautare . Carnea lor este foarte gustoasa si dietetica .

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *