961330_various_birds.jpg

Holera la fazani

Fazanii pot face si holera aviara . Holera este o boala foarte periculoasa , care nu prea poate fi tratata si acest lucru duce rapid la moartea animalelor care se imbolnavesc de ea .

Holera aviara produce mari daune in randul fazanilor . Aceasta boala este cauzata de bacterii . De la holera , fazanii prezinta in faza incipienta , febra , stari de somnolenta si diaree apoasa .

TRATAMENTUL HOLEREI :

Tratamentul pentru holera trebuie facut cat mai repede dupa ce s-a descoperit pasarea bolnava si pentru aceasta se va face tratament cu substante antibacteriene , cum ar fi tetraciclina , oxitetracilina ,lincospectinul sau norfloxul .

Aceste substante se vor pune in furajele consumate de fazani si in apa proaspata care li se administreaza de doua ori pe zi , timp de o saptamana . Dupa ce saptamana a trecut ,se face pauza de o saptamana si se va incepe iar tratamentul cu substantele antibacteriene .

Pentru ca tratamentul sa fie cat mai eficient , este necesar ca in hrana lor , in afara de substantele antibacteriene , sa se administreze si vitamine sau substante minerale .

PREVENIREA HOLEREI :

Boala este mai usor de prevenit , decat de tratat . Prevenirea holerei consta in curatarera si dezinfectarea frecventa a adapostului fazanilor , in verificarea lor zilnica si in asigurarea de hrana si de apa proaspata .

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *