1340969_bird.jpg

Fizionomia fazanilor

Fazanii sunt o specie de pasari foarte frumoase , cu un colorit minunat si cu picioarele golase . Narile si picioarele acestora , sunt singurele parti ale trupului , care nu sunt acoperite cu pene . In rest , este tot acoperit de pene multicolore spectaculoase .

Masculii au pinteni ( exact ca si cocosii gainilor de casa ) , sunt mult mai mari decat femelele , cozile lor sunt extrem de lungi si au un colorit mult mai frumos decat femelele , acest fapt ajutand imediat sa se faca diferentierea intre sexe .

Femelele se ocupa la fel ca toate mamele , de cresterea puilor , masculul neajutandu-le in nici un fel la acest aspect . Ele fac in medie cam 50 de oua si le clocesc din aprilie pana in iunie , timp de 24 de zile . Coloritul lor nu este atat de pronuntat ca al masculilor , ele avand o culoare mai pala .

Lungimea lor are in medie cam 100 – 110 centimetri , coada lor fiind si ea lunga de asemenea , cam de 50 de cm si este compusa din 18 pene ascutite si foarte frumos colorate . ,

Culorile lor sunt nenumarate , fapt care ii face o specie de pasari deosebita . Cocosul este mult mai viu colorat decat fazanita , aceasta femela de fazan , avand chiar un aspect plictisitor .

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *