fazanul-verde

Fazanul verde

Fazanul Verde este o specie de fazan care are coloritul verde si stiintific , este cunoscut sub denumirea de Phasianus Cochicus Verzicolor . Culoarea predominanta a fazanului este verde , de aici venind si numele lui .

Este o specie originara din Japonia , din Arhipeleagul Nipon , fiind specia de fazani cu talia cea mai mica si cu zborul cel mai rapid , fazanul verde fiind foarte cunoscut in lume datorita zborului sau inalt si rapid .

Colorajul acestuia este extrem de frumos , masculul fiind de culoare verde inchis , coada prezentand aceiasi culoare cu striatii negre uniforme . Femela are coloritul de culoare mai deschisa (verde ) si capul rosu – aramiu .

Specia de fazani verde este o specie destul de prolifica . Masculii curteaza in jur de 6 femele , pentru care este in stare si sa se bata pentru ele , acest tip de masculi tinand foarte tare la teritoriul lor . Femelele fac in jur de 18 oua , si oua destul de timpuriu , ecloziunea lor incepand de obicei in luna februarie a fiecarui an .

Fazanul verde este o specie de fazani foarte frumoasa , fiind la mare cautare de artizani pentru penele lui , acestia folosindu-le la confectionarea de saluri , cercei , medalioane , coronite si tot felul de obiecte de decor .

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *