961330_various_birds.jpg

Fazanul salbatic

Fazanul salbatic este cel mai vanat fazan din lume , avand o lungime de aproximativ 90 de cm si o greutate de 2 kg per fazan . Coada lor are penele foarte ascutite si foarte elastic fiind 18 la numar , lungimea cozii fiind de 50 de cm .

Coloritul femelelor salbatice este maroniu deschis , avand nuante pronuntate de gri inchis , avand culori destul de monotone .

Masculii sunt de culoarea ocrului deschis , avand un colorit mult mai frumos ca femelele si fiind mult mai mari ca acestea .

Femelele fac in medie 45 de oua . Fazanii salbatici se imperecheaza cu alte specii de fazani , prin imperechere incrucisata .

Acestia sunt specia de fazani care se cresc foarte usor in voliere , custi confectionate din plase de sarma si sunt foarte usor de prins de vanatori .

Masculii sunt mai grei decata femelele , acestia cantarind pana la 2 kilograme si femelele jumatate din greutatea masculului .

Fazanul Salbatic este o specie prolifica , masculii avand in medie cam 6 femele iar femelele nasc in medie cam 20 de pui .

Fazanii salbatici traiesc in salbaticie , in paduri cu tufisuri si multi copaci . Noaptea dorm in arbori si ziua pleaca la cautat de hrana .

Fazanii salbatici mananca in general insecte , seminte de tot felul si iarba cat cuprinde .

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *