1340969_bird.jpg

Fazanul regal

Fazanul regal este numit stiintific si Symaticus Reevesii .Aceasta specie de fazan are cea mai mare talie din toate celelalte specii de fazan , masculii ajungand la lungime chiar si pana la 2 metri , coada fiind de 1,50 . Culoarea margelelor de la gatul lui fiind la fel ca si a capului , galbena .

Fazanul Regal este cunoscut si datorita faptului ca este o specie pestrita . Penele acestuia sunt de culoarea deschisa si petele se gasesc in diferite culori care mai de care mai viu colorate .

Acestia sunt specia cea mai adaptabila in Europa si se adapteaza cel mai bine conditiilor de mediu din aceasta zona , fiind foarte rezistenti la majoritatea bolilor pe care le fac fazanii si nefiind deloc pretentiosi .

Fazanul Imperial cum mai este supranumit , este originar din America Centrala si a fost descoperit abia in anul 1970 de catre americani .

Aceasta specie de fazani , este o specie foarte prolifica , femelele lor facand pana la 30 de oua la un interval de 40 de zile . Masculii fazanului Regal , sunt poligamici si au pana la 6 femele . Diferenta masculilor Regai de ceilalti masculi din alta specie , e faptul ca acestia sunt foarte pretentiosi in alegerea partenerelor lor si placandu-le foarte mult sa curteze .

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *