961330_various_birds.jpg

Fazanul negru

Fazanul negru se gaseste si sub denumirea stiintifica de Phasianus Cochicus Varietas Tenebrotus . Aceasta specie este foarte intalnita in Romania , de fapt negasindu-se chiar deloc . Fazanul Negru apartine speciilor de fazani decorativi , fiind cautati mai ales pentru penajul lor de culoare inchisa , culoare mai rar intalnita la alta specie de fazan cunoscuta .

Acest fazan este si cea mai comuna specie gasita de fazani din lume , exceptand Europa .

Fazanul negru este originar din Anglia si s-a format in jurul anilor 1930 , avand o vechime considerabila .

Coloritul lor este la femela negru , de unde vine si denumirea speciei si a masculului tot de culoare inchisa , doar ca acesta prezinta o nuanta de verde stralucitor .

Acesti fazani negri zboara mai repede decat fazanul comun , datorita faptului ca sunt mai mici in greutate si in lungime , nu numai fata de fazanul comun ci si fata de alte specii de fazan cunoscute .

Specia este poligama , masculii curtand si 7 femele deodata . Femelele sunt deosebit de prolific fata de alte specii si fac oua mult mai repede .

Fazanul Negru este foarte cautat pe piata , datorita penajului care are un colorit deosebit si artizanii pot confectiona din penele lor anumite accesorii de decor , cum ar fi cercei , medalioane sau coronite .

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *