1340969_bird.jpg

Fazanul mongol

Acest fazan se gaseste si sub denumirea de Phasianus Cochicus Mongolicus . Specia este originara din Turkmenistan si a fost adusa in Anglia abia prin anul 1900 . Fazanul Mongol este cel mai mare fazan din Romania , avand greutatea de peste 1,5 kg .

Acest fazan este deosebit de celelalte specii , prin asa zisele ‘ margele ‘ pe care le poarta masculul mandru la gat , de culoare alba .

Culoarea predominant a lui este verde inchis , cu nuante metalice . Abdomenul are nuante metalice de culoare rosie si coada este aramie si foarte lucioasa .

Culoarea femelei este mult mai deschisa si repartizata uniform , dar nu este la fel de frumoasa ca masculul .

Femelele au o productie de oua mult mai mare fata de celelate femele din alte specii de fazani , caracteristic lor fiind monogamia , orientare sexuala care nu se prea intalneste la celelalte specii de fazani , de fapt , am putea spune ca se gaseste foarte rar .

Cea mai importanta caracteristica a acestei specii de fazani , este faptul ca puii lor cresc foarte rapid , mult mai repede decat la celelalte rase .

Este o specie foarte rezistenta la clima variabila , adaptandu-se in general la toate climele . De asemenea , aceasta specie intitulata fazanul Mongol , este si foarte prolifica .

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *