961330_various_birds.jpg

Fazanul lui Edward

O alta specie spectaculoasa de fazani este si fazanul lui Edward , numele acestuia provenindu-i chiar de la descoperitorul speciei Edward . Specia este originara din Anglia si a fost descoperita in jurul anilor 1800 .

Fiind si un fazan foarte rar , fazanul lui Edward nu este cunoscut de toata lumea , fiind si un fazan foarte scump . Carnea lui nu se prea mananca , aceasta specie de fazani facand parte din fazanii de tip decorative , fiind cautati mai mult pentru penajul lui mai deosebit decat la celelalte pasari .

Masculii din aceasta specie de fazani , sunt de culoare neagra total , penajul fiind destul de lucios . Aripile lui sunt de culoare verde metalizat , culoare care intrand in contrast cu negru , ii face si mai minunati . Cocosul prezinta si o creasta scurta , semanand cu tipicul cocos de casa .

Femelele se prezinta in culoare cenusie , cu nuante maronii , neavand acelasi colorit superb ca a partenerilor lor .

Este o specie poligamica , avand pana la 6 femele pe care le curteaza prin dansul nuptial , invartindu-se in jurul lor cu penele infoiate . Dansul nuptial se presupune a fi chiar curtarea femelei .

Le place sa manance insectele din scoarta de copaci , copaci in care se si adapostesc de pasarile rapitoare (ca ulii sau vulturii ) care abia ii asteapta sa faca o miscare gresita .

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *