961330_various_birds.jpg

Fazanul diamant

Fazanul Diamant este cea mai cautata specie de fazan , fiind considerat de cunoscatori ca cea mai frumoasa specie , specie cunoscuta si sub numele de Lady Amherst .

Aceasta specie de fazani este originara din China , unde traieste in libertate , de acolo aducandu-se si in Marea Britanie , de unde vine si denumirea lui englezeasca de ‘Lady Amherst ‘ .

Fazanul acesta este foarte cautat din cauza coloritului extraordinar pe care il are , gasindu-se in mai multe culori vii cum ar fi rosu , verde sau albastru si derivatele acestora .

Fazanii sunt foarte cunoscuti si datorita asa zisului ‘ dans nuptial ‘ pe care il fac masculii inainte de reproducere . Fazanul Diamant apartine speciilor de fazani poligamice , exersand renumitul ‘ dans nuptial ‘ in jurul a sase female pe putin .

In ceea ce priveste hrana lor , ei se hranesc de obicei cu seminte sau insecte .

Traiesc in zonele muntoase , unde sunt paduri , dar cel mai mult locuiesc in tufisuri , unde le place sa se ascunda de eventualele pasari rapitoare sau sa isi creasca puii . Le place mult sa se catere in copaci , zburand numai pentru acest lucru .

Fazanul Diamant se gaseste si in Romania , dar mai putin fata de celelalte specii de fazan .

Acesti fazani nu se prea folosesc la vanatoare , datorita faptului ca se gasesc foarte rar .

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *