1340969_bird.jpg

Fazanul comun de vanatoare

Aceasta specie de fazan , se gaseste sub denumirea stiintifica de Phasianus Cochicus Colchicus si este o specie de pasari mai deosebita . El este originar din Europa , in Romania traind pe malul estic al Marii Negre .

Fazanul comun de vanatoare se gaseste sub culori lucioase de verde – albastrui pe gat si cap , rosii sau bruna pe restul capului si au pete aurii pe abdomen . Coada se prezinta sub culoarea galben – auriu cu dungi negre transversale . Femela este mult mai mica decat masculul , avand coada mult mai scurta si penajul mai pal , semanand la nuanta cu frunzele care cad toamna . Greutatea ei nu depaseste 1 kg , pe cand masculul are greutatea de peste un kilogram jumatate , avand pieptul foarte bine dezvoltat , atat masculul cat si femela .

Lungimea masculului este aproximativ de 80 de cm , din care coada reprezinta 30 de cm , fiind destul de lungi .

Ciocul acestuia este foarte asemanator cu al gainilor . Coada este formata din 18 pene ascutite si este foarte elastic , iar picioarele prezinta 4 degete , fiind de asemea si ele foarte lungi , masculul prezentand pinteni ca ai cocosului .

Fazanul comun de vanatoare este o specie foarte rezistenta , ingrijirile specializate ale crescatorilor necesitand foarte putina atentie .

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *