89557_the_rabbit__pelle_2.jpg

Diareea o boala frecventa a iepurilor

Boala cea mai frecventa de care se imbolnavesc iepurii , este diareea . De altfel , majoritatea bolilor la care aceste mici rozatoare sunt predispuse , au ca unul din efect diareea .

Iepurii fac diaree in general de la hrana nepotrivita , de exemplu daca mancarea este alterata , dar cauzele acesteia pot fi foarte variate . In general iepurii fac diaree toamna , in anotimpul in care se trece de la cald la frig , cand vremea se schimba , vine frigul si intervine umezeala sau mucegaiul , iepurii imbolnavindu-se imediat de la mucegai . Diareea se poate face si daca iepurii mananca prea mult sau mananca acelasi tip de nutret prea mult timp .

Aceasta boala o fac in egala masura , atat iepurii adulti cat si cei tineri . Cand sufera de aceasta boala , animalele nu consuma nimic , ajung la anemie si slabesc foarte tare , sunt deshidratati si deseori fac febra .

Este foarte important ca iepurii sa fie hraniti la program , in fiecare zi la aceiasi ora pentru prevenirea diareei . Mancarea trebuie sa fie variata si masa principala este foarte important sa fie data seara , cand acestia sunt mult mai linistiti .Apa potabila trebuie neaparat schimbata in fiecare zi , altfel iepurii nu o vor bea .

Diareea este o boala care e mai usor sa fie combatuta decat tratata .

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *