1083024_bees_and_flower.jpg

Despre albine

Spatiul albinelor

In stup, intre doua rame alaturate, este o distantt minima obligatorie (Intre 6,5 mm – 9,5 mm). Daca distantarea dintre rame este mai mica, albinele inchid culoarul sau pasajul cu propolia. Daca ar fi mai mare, albinele ar construi in acest interval un fagure suplimentar (denumit popular ‚Äělimba”).

Materialul biologic

necesar practicarii stuparitului

Baza biologica a apiculturii din tara noastra este con-stituita din albina romaneasca Apis melifera carpatica, deosebit de valoroasa prin inausirile sale biologice, una din albinele cele mai productive din lume – lucru dovedit de continuitatea productiei si comertului cu produse apicole.

Cercetarile efectuate asupra albinei romanesti au de-monstrat ca indicii biometrici si biologici ai acesteia o caracterizeaza ca o rasa de sine statatoare, o unitate sistematica adaptata la condipe de clima si flora din spa-tiul carpato-danubiano-pontic.

Solicitarile sporite de material biologic (roiuri, familii de albine si matci) necesar practicarii apiculturii indica importanta acestei activitati.

Familiile de albine puternice inseamna nu numai pro-ductii apicole sporite, dar si manopera de intretinere di-minuata si rezistenja sporita la boli si daunatori

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *