961330_various_birds.jpg

Debecarea fazanilor

Debecarea fazanilor , consta in taierea ciocului acestora , pentru a preveni canibalismul intre ei .

INSTRUMENTELE NECESARE DEBECARII FAZANILOR :

Pentru a putea incepe operatiunea de debecare la fazani , avem nevoie de urmatoarele :

– o foarfeca ;

– un cleste special pentru sectionarea ciocului .

Dupa ce se va face debecarea fazanilor , este foarte important sa li se asigura de catre crescatorii acestora furaje care contin vitamina k , timp de minim 4 zile .

Debecarea se poate face in doua feluri :

1. Debecare moderata care se face la pui sau la fazanii tineri ;

2. Debecare severa , facuta pentru fazanii adulti .

Operatia de debecare consta in prima etapa in sectionarea la mai putin de un sfert din ciocul fazanului si pe partea inferioara si pe partea superioara a ciocului . Manopera se va executa cu ajutorul foarfecii .

In a doua etapa se sectioneaza un sfert din tot ciocul .

Dupa amputarea ciocului , locul se va cauteriza .

Se recomanda de medicii veterinari , ca dupa operatia de dececare , sa li se asigure fazanilor hrana moale , pentru a nu li se rani ciocul , minim o saptamana .

Daca debecarea nu se va face la fazani , exista marele risc ca ferma unde acestia cresc sa intre in faliment , deoarece aceste pasari se mananca singure si astfel scade popularitatea lor .

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *