1351444_calves.jpg

Cum se mulge vaca

Pentru cei care nu stiu , operatia de mulgere a vacii nu este atat de usoara cum s-ar crede . Pentru a face acest lucru , este nevoie de multa rabdare si atentie .

Mulgerea vacii se va face pe partea dreapta a acesteia . Se va potrivi piciorul drept in asa fel incat ugerul sa ramana neacoperit . In primul rand , se va face un masaj ugerului , pentru ca acesta sa inmoaie si sa nu opuna rezistenta la muls .

Mulsul vacii se va face de catre mulgator cu ambele maini , acesta va incepe cu sfarcurile din fata , apoi cu cele din spate .

Primele picaturi de lapte care tasnesc din sfarcurile acesteia , se vor scurge intr-o oala separata , care pe urma se va arunca , picaturile acelea continand foarte multi microbi . Daca se va uita a se face acest lucru , laptele nu va fi nici curat si va prezenta un aspect si un gust rau .

Dupa ce toate cele 4 sfarcuri vor fi mulse , mulgatorul va mai face in final , un masaj ugerului vacii , apoi va incepe sa le mai stoarca o data , in aceiasi ordine , pentru a scoate si ultimul lapte ramas in ele .

Dupa ce mulgerea vacii se termina , se va spala si sterge cu un prosop curat si uscat ugerul vacii .

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *