Cum sa creati un tarc pentru struti

556820_ostrich Va ganditi sa va lansati in cresterea strutilor si vreti sa le construiti un tarc? Iata cateva sfaturi care va vor veni in ajutor:

Etapele de realizare:

  1. Strutii adulti au nevoie de foarte mult spatiu: aveti nevoie in medie de 1000 de metri patrati si un adapost de 1, 5 metri patrati pentru fiecare strut, dupa cum prevad normele.
  2. Pentru masculii reproducatori aveti nevoie de un adapost de 8 metri patrati pe animal, dar si de o boxa unde animalul sa poata fi inchis.
  3. In ceea ce priveste puii de strut, acestia trebuie sa fie crescuti in interior intre 0 si 21 de zile. Aici aveti nevoie de un adapost de minimum 1, 2 metri patrati pentru fiecare pui. In perioada cuprinsa intre 22 si 90 de zile strutii au nevoie de un spatiu mai mare.
  4. Grilajul care va inconjoara terenul trebuie sa masoare minimum 2 metri inaltime si trebuie sa fie solid. Un simplu grilaj ca si cel folosit pentru ovine nu este de ajuns.
  5. Locul unde este amplasat tarcul trebui sa dispuna si de un loc unde sa fie dispuse mici pietricele pe care sa le absoarba pasarile pentru a le facilita digestia. Trebuie sa va ganditi sa le amenajati si „o baie cu praf” realizata din nisip si din pamant fin. Strutii adora sa se tavaleasca prin ea!

Foarte important: Nu folositi niciodata sarma ghimpata deoarece aceasta poate cauza serioase leziuni strutilor. Daca se amplaseaza gard viu sau un paravant intre tarcuri, veti asigura intimitate in timpul sezonului de imperechere.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *